Spletna stran Hieroglifi! odprta
Objavljeno dne: 11 marec 2013

www.hieroglifi.net

Pisana beseda, fotografije in drugi zapisi so tisti, ki ostanejo za nami in postavljajo razmišljanje neke generacije, v našem primeru generacije mladih, v širši družbeni kontekst. Program Hieroglifi! zajema celoletno zbiranje zapisov mladih v lokalnem okolju. Tudi in predvsem takšnih, ki presegajo vsakodnevne pogovore in imajo dodano vrednost ali pa so zaradi svoje vsebine odraz določene kulture oz. subkulture. Glavni cilj programa Hieroglifi! je pridobiti širok vpogled v miselnost mladih, spoznavanje neformalnih oblik ustvarjanja in primerjava s formalnim načinom.

V ta namen smo v KD MC IndiJanez postavili spletno stran www.hieroglifi.net, na kateri kategorično zbiramo različne oblike zapisov mladih, še posebej pa tiste, ki običajno ostanejo javnosti skriti ter zgodovinsko nezabeleženi.

Si grafitar? Poznaš zanimivega uličnega umetnika? Si mojster pisanja švinglc? Je tvoja miza polna listkov s čečkarijami? Pišeš SMS-e, ki simpatijam spodmikajo tla? Vabimo te - da na spletni strani preko vnosnega obrazca Prispevaj, oddaš tekst in/ali fotografije v naslednjih kategorijah:

  • Grafiti (zanimajo nas predvsem taki s tekstovnim sporočilom, na spletni strani pa jih je mogoče tudi geografsko locirati)
  • Švinglci (kot primer kreativnosti in iznajdljivosti dijakov)
  • Splet (kjer zbiramo razne zapise mladih po spletu – od blogov, socialnih omrežij, e-pošte, komentarjev po forumih itd.)
  • Direkt (manifestacije direktnega pisnega izražanja mladih, ki izražajo aktualno komentiranje dogodka (kot reakcija) ali neposredna komunikacija (trasparenti, ulične manifestacije).
  • Časopisje (objave mladih po časopisih in revijah, zanimivi članki, osebne izpovedi, šolsko časopisje in članki...)
  • Osebno (pisno izražanje mladih, ki je namenjeno njim samim ali pa je posledica zasebne komunikacije. Zbirali in dokumentirali bomo: dnevnike, spominske knjige in njihove izpeljanke, zasebna sporočila...)
  • Leposlovje (zanimivi, izjemni zapisi znotraj šolskega korikuluma – npr. eseji - zaželeno tudi v originalu, tako da bo mogoče slediti tudi nastanku samega besedila (še posebej ob morebitni prisotnosti t.i. pomožnih listov) grajenju besedila, korekcijam in pisavam dijakov.
  • Čečkarije (V ta vsebinski sklop bomo uvrščali vse zapise za katere smatramo, da so nastali spontano. Čečkarije so pogosto označene kot sestavki brez vrednosti, vsebinski sklop pa se bo osredotočal na njihovo sporočilnost in komunikacijsko vrednost in bo ne glede na njihovo naravo skušal iskati pomene tašnega izražanja. Sem sodijo npr. vreznine v klopi, pisarije po mizah (posebej šolskih), neformalni zapisi na raznoraznih lističih (tudi zapisi samemu sebi...), napisi na šolskih torbah, po zvezkih...

Zbiranje gradiv po vseh vsebinskih sklopih bo potekalo vse leto. Vabimo te, da postaneš del programa in prispevaš svoje ali prijateljeve zapise!


slika
Trenutno ni dogodkov
MC PekarnaVeč
Razstava: PREBUJANJE

petek, 12 apr. 2024 18:00

SRD, ATER ERA, BRITOF

petek, 26 apr. 2024 19:00

DANSE MACABRE VIII.

sobota, 27 apr. 2024 20:00

SEVENTH STATION, Mind Juice

četrtek, 16 maj. 2024 20:00

SERŠ Rock

petek, 17 maj. 2024 20:00

ĐOKO - To ti vračam, tvoje je

sobota, 18 maj. 2024 20:00

The TIGER LILLIES

petek, 19 jul. 2024 20:00

Brutal Janez Fest 2024

sobota, 07 sep. 2024 18:00

NoviceVse

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene