Koncert Koala Voice v Pekarni
Objavljeno dne: 04 oktober 2021

Ta vikend je dvorišče Pekarne ponovno zaživelo, tokrat po zaslugi skupine Koala Voice.

Prizorišče pred klubom MC Pekarna je slovensko indie rock zasedbo gostilo v soboto, 2. oktobra. Dogodek v organizaciji Društva IndiJanez je otvoril sezono jesenskih koncertov, ki se za zdaj izvajajo v open air obliki v namen prilagoditve epidemiološkim ukrepom.

Koncert se je odvil tudi v sklopu projekta Besede v notah, ki ga sofinancirata Mestna občina Maribor in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Gre za cikle koncertov, skozi katere društvo javnosti ponuja mlade alternativne izvajalce na glasbeni sceni, ki imajo v primerjavi z mainstream posamezniki in zasedbami pogosto manjšo komercialno prisotnost. V preteklosti so se skozi cikel poleg skupine Koala Voice predstavili izvajalci, kot so Zala in Gašper, Niet, Dežurni Krivci, Koala Voice, MRFY, Mrigo & Ghet, Haiku Garden, Siti Hlapci, N'Toko, Happy Ol' McWeasel, Within Destruction in drugi. 

Koncerti na prostem v Pekarni so pomemben kanal za oživitev oziroma ohranitev koncertne produkcije, še posebej na področju alternativne glasbe. Priljubljeni in kvalitetni izvajalci, kot so Koala Voice – ki občinstva osvajajo s svojo neobremenjenostjo in razbijaško indie punk prezenco, polno nalezljivih melodij in zasoljenih kitarskih riffov – pri tem odigrajo veliko vlogo. 

Zasedbo Koala Voice sestavljajo Manca Trampuš, Domen Don Holc, Tilen Prašnikar in Miha Prašnikar. V letu 2020 se je skupina posvetila ustvarjanju in snemanju četrtega studijskega albuma z naslovom Plata, ki so ga konec leta začeli predstavljati širši publiki v obliki z videospoti obogatenih singlov za pesmi »Vertigo«, »Vukovi« in nazadnje »Spaghettification«. Z mešanico indie rocka, popa, stonerja, rocka, countryja in diska ponujajo 13 novih pesmi v slovenščini, srbohrvaščini in angleščini, ki odražajo časovno obdobje, napolnjeno z iskanjem odgovorov na večno neodgovorjenih vprašanja o ljubezni, prijateljstvu in srcozlomu; te odgovore skušajo najti v majhnih trenutkih sreče. 

Koncert je za nas fotografiral Rok Zorc. 


Foto: Rok Zorc

 

 


slika
Trenutno ni dogodkov
MC PekarnaVeč
Razstava: PREBUJANJE

petek, 12 apr. 2024 18:00

SVEMIRKO

petek, 19 apr. 2024 21:00

SRD, ATER ERA, BRITOF

petek, 26 apr. 2024 19:00

DANSE MACABRE VIII.

sobota, 27 apr. 2024 20:00

SEVENTH STATION, Mind Juice

četrtek, 16 maj. 2024 20:00

SERŠ Rock

petek, 17 maj. 2024 20:00

ĐOKO - To ti vračam, tvoje je

sobota, 18 maj. 2024 20:00

The TIGER LILLIES

petek, 19 jul. 2024 20:00

Brutal Janez Fest 2024

sobota, 07 sep. 2024 18:00

NoviceVse

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene