Društvo IndiJanez na Kariernem sejmu 2022
Objavljeno dne: 18 november 2022

V torek, 15. in četrtek, 17. novembra je v Športni dvorani Ljudski vrt »Lukna« potekal že 7. Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja. Dogodek je organizirala Mestna občina Maribor skupaj s Zavodom RS za zaposlovanje (OS Maribor), Univerzo v Mariboru, Štajersko gospodarsko zbornico, Območno obrtno podjetniško zbornico Maribor, Fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma in Mladinskim kulturnim centrom Maribor, med mladinskimi organizacijami, ki so se na sejmu predstavile, pa je bilo tudi Društvo IndiJanez. 

Karierni sejem je namenjen osnovnošolcem, dijakom, staršem ali skrbnikom, učiteljem in strokovnim delavcem, ki sodelujejo v programih karierne orientacije mladih. Sejem za osnovnošolce je potekal v torek, 15. novembra, za srednješolce pa v četrtek, 17. novembra. Letošnji dogodek se je odvijal pod sloganom "Vesolje priložnosti".

Udeleženci lahko na tematskih stojnicah spoznavajo različne poklice in karierne možnosti, kot tudi izobraževalne in druge ustanove ter programe, ki jih ponujajo. Prav tako dobijo informacije o razmerah na trgu dela, se udeležijo delavnic in predavanj, ki so koristni za načrtovanje izobraževalne in karierne poti ter se seznanijo s potencialnimi delodajalci.

Predstavniki mladinskih organizacij smo namesto tradicionalnih poklicev in kariernih možnosti udeležencem predstavljali možnosti za prostovoljstvo na različnih področjih, ki jih pokrivamo in preko katerega si lahko nabirajo veščine in znanja za nadaljnje delo in udejstvovanje. Obiskovalci so se preko pogovara z mladinskimi in drugimi delavci seznanili z mladinskim delom in programi, ki jih organizacije s področja mladine izvajamo. 

Prostovoljski "poklici", ki jih je Društvo IndiJanez posebej izpostavilo, so mladinski delavec, promotor duševnega zdravja mladih in tehnik za zvok. Obiskovalcem smo tako predstavljali različne akcije, dogodke in vsebine za mlade, preventivne dejavnosti ter produkcijo koncertov in drugih dogodkov. 

Več informacij o samem dogodku preberite tukaj, spodaj pa si oglejte nekaj utrinkov s stojnice Društva IndiJanez. 

slikaslikaslikaslikaslika

slika
Trenutno ni dogodkov
MC PekarnaVeč
SCENA festival 2024

petek, 29 mar. 2024 19:00

EKTOMORF - VIVID BLACK over europe 2024

petek, 05 apr. 2024 18:30

Odpovedano
peKARAOKE

sobota, 06 apr. 2024 20:00

KiNG FOO

sobota, 13 apr. 2024 21:00

SVEMIRKO

petek, 19 apr. 2024 21:00

SEVENTH STATION, Mind Juice

četrtek, 16 maj. 2024 20:00

ĐOKO - To ti vračam, tvoje je

sobota, 18 maj. 2024 20:00

Brutal Janez Fest 2024

sobota, 07 sep. 2024 18:00

NoviceVse

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene