Koncert: LAIBACH (Slo) + JUNO REACTOR (UK) - avandgarda, industrial, elektronika

Podrobnosti

 • sreda, 16 december, 2009
 • | 22:00

PODROBNOSTI

 • Datum:

  sreda, 16 december, 2009
 • Ura:

  22:00
 • lokacija:

  Štuk, Maribor

Za anale glasbene ustvarjalnosti najavljamo koncert skupne turneje avantgardnih industrialcev Laibach in metropolitanskih intermedijcev Juno Reactor (Matrix 2-3, Mortal Combat). Tehnične in odrske zmogljivosti ŠTUKove dvorane bodo na koncu moči … in če bodo planeti v pravi konstelaciji, se bo na odru zgodila ponovna združitev obeh skupin.

http://www.reactorleak.com
http://www.myspace.com/juno_reactor
http://www.laibach.nsk.si
http://www.myspace.com/laibach

V predprodaji študentje in dijaki = 13€, ostali = 20€, vsi dan koncerta = 22€ // PREDPRODAJA VSTOPNIC: Štuk, Klub MC - Pekarna, Trgovine KULT (MB- Glavni trg 23 LJ -Trubarjeva 55), Petrolovi servisi Big Bang, 3Dva Trafike, Kompas in ostala eventimova prodajna mesta. Internet: www.eventim.siwww.koncerti.netwww.vstopnice.com Telefonska naročila: 01 420 5000. Prodaja cenejših kart za dijake in študente (13 EUR) izključno na Štuku ali v MC Pekarni in trgovini Kult na Glavnem trgu 23. Vstop na prizorišče s cenejšimi kartami je možen le ob predložitvi veljavne dijaške ali študentske izkaznice.

Prvo srečanje Laibach in Juno Reactor se je zgodilo 1994 na legendarni 429 Harrow Road v Londonu, kjer je do nedavnega imela svoje prostore založba Mute Records. Juno Reactor, ki so takrat snemali za Nova Mute, so sprejeli povabilo Laibacha in za njihov singl remiksali verzijo skladbe Final Countdown. Dve leti pozneje je Laibach na album Jesus Christ Superstars uvrstil svoj remake njihove skladbe God is God, ki so jo Juno Reactor v svoji originalni verziji objavili na plošči Bible of Dreams leta 1997.

Poti obeh skupin so se še večkrat bežno križale, pred kratkim pa je Laibach Bena Watkinsa, gonilno silo skupine Juno Reactor, povabil najprej kot producenta k sodelovanju pri eventualni studijski verziji projekta VOLKSWAGNER in potem še kot sodelavca pri ambicioznem filmskem projektu Iron Sky, ki ga pripravljajo ustvarjalci filma Star Wreck - najbolj popularnega internetnega filmskega projekta vseh časov - in ki so skupino Laibach izbrali kot glasbeno partituro novega filma. Iron Sky naj bil realiziran v začetku leta 2011.

Juno Reactor bodo poleg starejših skladb predstavili tudi svojo zadnjo ploščo Gods and Monsters (Metropolis Records), na odru pa se jim bo, poleg tolkalcev iz Južne Afrike in pisane zvezdniške zasedbe z vseh koncev sveta, pridružil še japonski kitarist Sugizo (Yasuhiro Sugihara), sicer zvezdnik japonske superskupine S.K.I.N.

Laibach bo predstavil nove verzije nekaterih svojih starejših skladb iz prve polovice 80', lahko pa se tudi zgodi, da se bosta skupini, pri izvedbi nekaterih skladb, tudi združili.

Juno Reactor

Juno Reactor so glasbeni in vizualni projekt britanskega umetnika Bena Watkinsa, ki je v želji po odkrivanju novih izraznih možnosti takratne sodobne tehnologije začel plodno sodelovanje z različnimi ustvarjalci iz glasbe, filma in likovne umetnosti. Zasedba Juno Reactor pod tem imenom nastopa od 1990, ob zaključku preteklega stoletja pa so postali eden pomembnejših akterjev na razvijajoči se sceni elektronske godbe v smeri eksperimentalnega oziroma goa trance scene. Kasneje so vztrajno spreminjali svojo izraznost in naredil nekaj plodnih izletov k filmski glasbi, katere vrhunec vsekakor pomenita instrumentalni remiks pesmi Control pornodive Tracy Lords za soundtrack filma Mortal Kombat in skladanje za drugi in tretji del filmske trilogije Matrica.

Glasbo Juno Reactor so v filmih uporabili mnogi filmski ustvarjalci (vključno s Tarantinom) v kultnih filmih, kot je Eraser, Virtuosity, Lost In Space, the Romeo & Juliet trailer, Once Upon a Time in Mexico, Beowulf, The Animatrix itd.

Njihov koncert si predstavljajte kot srečanje Mad Maxa, Blade Runnerja in Matrice.

http://www.reactorleak.com/
http://www.myspace.com/juno_reactor

Laibach

Edina prava slovenska mega glasbena skupina, formirana leta 1980 v rudarskih Trbovljah. Leta 1984 je skupina soustanovila širšo, neformalno organizacijo in estetsko gibanje NSK in s pridruženimi močno označila umetniško ustvarjanje osemdesetih in prvo polovico devetdesetih let prejšnjega stoletja, tako v Sloveniji kot v bivši državi Jugoslaviji, ter tudi drugje po svetu. Laibach so slovenski kulturni ambasadorji in ena najprepoznavnejših slovenskih blagovnih znamk. Nastopili so na več kot 700 koncertih po celem svetu, izdali več kot 20 velikih plošč ter svojo ploščo Opus Dei v publikaciji znane angleške založbe Universe pridali med 1001 najpomembnejši svetovni glasbeni album vseh časov.

http://www.laibach.nsk.si/
http://www.myspace.com/laibach


slika


Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene