Koncert: KATALENA

Podrobnosti

 • petek, 19 februar, 2010
 • | 22:00

PODROBNOSTI

 • Datum:

  petek, 19 februar, 2010
 • Ura:

  22:00
 • lokacija:

  Štuk, Maribor

V poglavju sodobne slovenske popularne glasbe lahko Kataleno označimo za nič drugega kot fenomen.

Kombinacija najboljše slovenske tradicionalne glasbe, skrbno izbrane iz arhivov, pesmaric in starih vinilnih plošč s trdnimi rock ritmi, funk nabojem ter z zavidanjem vrednimi aranžmaji je naredila unikaten post-folk rock stil, ki predstavlja glasbeno zapuščino slovenskih regij v povsem novi luči. Vse skupaj je z dinamičnimi in poživljajočimi električnimi inštrumenti, ki božajo očarljivo petje, preneseno na oder v plesni in glasbeni nastop, ki očara tudi glasbeno najbolj razvajena ušesa.

(Katarina Juvančič, novinarka in etnomuzikologinja)

http://www.katalena.net
http://www.myspace.com/katalenaslo

PREDPRODAJA VSTOPNIC: Štuk, Klub MC - Pekarna, Trgovina KULT (MB- Glavni trg 23), Petrolovi servisi Big Bang, 3Dva Trafike, Kompas in ostala eventimova prodajna mesta. Internet: www.eventim.siwww.koncerti.netwww.vstopnice.com Telefonska naročila: 01 420 5000.

Prodaja cenejših kart za dijake in študente (7 EUR) izključno na Štuku ali v MC Pekarni in trgovini Kult na Glavnem trgu 23. Vstop na prizorišče s cenejšimi kartami je možen le ob predložitvi veljavne dijaške ali študentske izkaznice.

-----------------

Zgodba te mestne legende se je začela leta 2001 v idilični vasici na jugovzhodu Slovenije, kjer je šest entuziastov odkrilo arhivski folklorni material in pomladilo njegovo zarjavelo podobo z art rock, funk, jazz in blues primesmi ter z njihovo osebno noto mladostnega pogleda, ki je bil ravno toliko filozofski kot je bil glasbeni.

Odziv tistih privilegiranih, ki so imeli stik z glasbo šesterice na začetku, je kmalu prerasel originalno idejo po enem poskusu predelave in tako so v mesecih in letih, ki so sledili, sinovi in hčere Katalene kot strela z jasnega zavzeli odre najbolj pomembnih festivalov, koncertnih hal in klubov doma in po tujini.

V osmih letih je skupina rodila štiri pogrutavščine – (Z)godbe (2002), Babje leto (2004), Kmečka ohcet (2006) in Cvik cvak! (2008). Vsi albumi so bili deležni velike pozornosti med glasbenimi kritiki, ki jih še danes ne znajo kategorizirati, obstoječe folklorne teorije postavili na glavo ter mnogo nejevernih Tomažev spreobrnili v ljubitelje folk glasbe.


slika


Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene