ZAPRTJE SVETOVALNIC IN ODPOVED PREVENTIVNIH DEJAVNOSTI CENTRA ŠTEKER
Objavljeno dne: 13 marec 2020

Maribor, 13. 3. 2020 – Zaprtje svetovalnic in odpoved preventivnih dejavnosti Centra Šteker v sklopu prizadevanj za preprečevanje in obvladovanje širjenja koronavirusa.

 

Z današnjim dnem začnejo veljati novi ukrepi v smeri prizadevanj za preprečevanje in obvladovanje širjenja kapljičnih okužb zaradi novega koronavirusa SARS-CoV-2 oziroma bolezni COVID-19, po novih navodilih izvajanja socialnovarstvenih programov, s strani pristojnih ministrstev.

 

Center Šteker zapira svoje svetovalnice za obdobje do 29. 3. 2020 (s pričetkom 13. 3. 2020) ali do preklica oz. drugačnih navodil s strani pristojnih ministrstev oz. organov. Do nadaljnjega odpovedujejo vsa individualna svetovanja v svetovalnicah v Mariboru in Murski Soboti, prav tako ne bodo na voljo za osebni kontakt v sprejemni pisarni. Za nujne primere bodo strokovni delavci Centra Šteker dosegljivi preko telefona (031 850 500) in elektronske pošte (info@steker.si), predvidoma od ponedeljka do petka med 9. in 15. uro.

 

Do nadaljnega prav tako ne bodo izvajali preventivnih programov v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, zaradi zaprtja izobraževalnih ustanov. Predvidoma so na jesenski čas prestavili tudi izvedbo 3. strokovne konference, ki je bila načrtovana v začetku meseca aprila. Primarno je konferenca namenjena učiteljem, svetovalnim delavcem, socialnim delavcem, pedagogom, psihologom, sociologom, terapevtom in vsem ostalim, ki se pri svojem delu srečujejo z mladimi, ki imajo težave pri prekomerni in/ali škodljivi rabi digitalnih tehnologij.
V naslednjih dneh bodo pripravili priporočila za starše za čas, ko sta v vrtcih in šolah odpovedana varstvo in pouk. Ob tem svetujejo:

 

»V trenutni situaciji, v kateri se nahajamo kot posamezniki in celotna družba, je pomembno, da se zavedamo možnih posledic, saj se lahko zgodi obdobje popolne oz. delne izolacije. Otroci bodo zaradi zaprtja izobraževalnih inštitucij bolj izpostavljeni tveganjem, ki jih prinaša prekomerna raba digitalnih tehnologij, zato staršem priporočamo, da v tem času po svojih najboljših močeh omejijo čas uporabe digitalnih tehnologij in spodbujajo bolj aktivno in kreativno preživljanje prostega časa.« – Tatjana Stanec, strokovna delavka na programu Center Šteker

 

Center Šteker je program Društva IndiJanez in predstavlja prvi za uporabnike brezplačen specializiran program v severovzhodnem delu Slovenije, ki nudi celostno obravnavo na področju zasvojenosti z digitalnimi tehnologijami. Osredotočajo se na več različnih podpodročij zasvojenosti in sicer na škodljivo rabo interneta na splošno, socialnih omrežij, mobilnega telefona, tablic, televizije, računalniških in on-line iger, iger na srečo ter spletne pornografije. Njihova ciljna skupina so vsi, ki imajo težave na področju prekomerne in/ali škodljive rabe digitalnih tehnologij, kakor tudi ključne bližnje osebe (starši, bratje, sestre, partnerji, sorodniki, skrbniki, vzgojitelji, učitelji). Posebno pozornost posvečajo odraščajočim mladim, saj so najbolj dovzetni za razvoj zasvojenosti.

 

Svetovanja izvajajo v dveh enotah, v svetovalnici Maribor in v svetovalnici Murska Sobota, obravnavajo pa tudi uporabnike iz sosednjih upravnih enot. Uporabniki se v program vključujejo samoiniciativno, pripeljejo jih starši ali napotijo ustrezne ustanove (CSD, NIJZ, zdravstvene ustanove, šole, domovi,…). Več o programu Centra Šteker pa lahko izveste na spletni strani www.steker.si, jim pišete na info@steker.si ali pokličete na 031 850 500.

 

Program Centra Šteker podpirajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ), Ministrstvo za zdravje (MZ), Mestna občina Maribor (MOM), Urad Republike Slovenije za mladino (URSM), MKC Maribor, MIKK Murska Sobota, Mestni mladinski svet Maribor (MMSM).

 

 


slika
Trenutno ni dogodkov
MC PekarnaVeč
SCENA festival 2024

petek, 29 mar. 2024 19:00

EKTOMORF - VIVID BLACK over europe 2024

petek, 05 apr. 2024 18:30

Odpovedano
peKARAOKE

sobota, 06 apr. 2024 20:00

KiNG FOO

sobota, 13 apr. 2024 21:00

SVEMIRKO

petek, 19 apr. 2024 21:00

SEVENTH STATION, Mind Juice

četrtek, 16 maj. 2024 20:00

ĐOKO - To ti vračam, tvoje je

sobota, 18 maj. 2024 20:00

Brutal Janez Fest 2024

sobota, 07 sep. 2024 18:00

NoviceVse

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene