V MC Pekarna se bo znova zagnal program Pekoskop
Objavljeno dne: 31 julij 2023

Multifunkcijski prostor MC Pekarna, znan predvsem po klubski oziroma koncertni dejavnosti, čez dan deluje kot mladinski center, ki mladim nudi prostor za druženje in brezplačne vsebine za kvalitetno preživljanje prostega časa. Obstoječo ponudbo mladinskega programa bomo zahvaljujoč okrepljeni ekipi z avgustom dodatno obogatili z obuditvijo programa Pekoskop.

Mladinski center svoja vrata odpira od ponedeljka do petka med 10. in 15. uro. Mladim so ob prisotnosti mladinskih delavcev in informatorjev na voljo različne aktivnosti, kot so družabne in namizne igre, bilijard, namizni tenis in ročni nogomet, prostor pa lahko preprosto uporabljajo tudi za druženje. Obujeni Pekoskop bo ta nabor razširil, tudi z nekoliko bolj usmerjenimi vsebinami, kot so tematske in ustvarjalne delavnice, dogodki, predstavitve in druge aktivnosti.

 

Zgodovina Pekarne

 

Ena od teh je tako imenovani lov na zaklad oziroma escape room, v okviru katerega udeleženci preko nalog in ugank v slogu priljubljenih sob pobega odkrivajo zgodovino Kulturnega centra Pekarna. Gre za prav tako obujeno aktivnost, ki je prvotno nastala leta 2021 ob 27. obletnici Kulturnega centra Pekarna. Na interaktivni način predstavlja posamezna poglavja iz njegove zgodovine, ki se odlično kaže tudi v prostorih MC Pekarna. Prav zato izkorišča kar prostore same: udeleženci morajo raziskovati kotičke kluba, da napredujejo skozi igro in zberejo vse potrebne rešitve.

Aktivnost je predvidena za skupine od 3 do 6 ljudi starosti nad 15 let in bo na sporedu ob sredah, potrebna je predhodna prijava. Ekipa Pekoskopa prijave zbira na elektronskem naslovu pekoskop@gmail.com. Interesenti v sporočilo zapišejo predvideno velikost skupine in želeni datum, dobili bodo odgovor z možnimi termini.

Tako imenovani escape room udeležencem preko ugank in miselnih nalog razkriva zgodovino KC Pekarna. Foto: Društvo IndiJanez

 

Kalejdoskop, stetoskop, mikroskop, horoskop, periskop, teleskop, grafoskop ... Pekoskop

 

Program Pekoskop se je začel leta 2020 in mladim ponujal nabor dejavnosti, s katerimi so lahko zapolnili popoldneve po obveznostih. Zakaj ravno Pekoskop? Kot ga je že takrat opisala ekipa: ker ponuja sveže ideje iz Pekarne, je raznolik kot kalejdoskop, prisluhne srčnim željam kot stetoskop, raziskuje kot mikroskop, napoveduje kot horoskop, širi obzorja kot periskop, odkriva neznano kot teleskop in projicira znanje kot grafoskop.

Program Pekoskop predstavlja razširitev ponudbe obstoječega mladinskega programa. 

»Cilj Pekoskopa je kvalitetno in kreativno preživljanje prostega časa, tudi izven komercialne ponudbe,« povedo izvajalci. »Aktivnosti, kot so escape room ali na primer ustvarjalne delavnice, so interaktivne in privlačne ter spodbujajo skupinsko druženje v živo, marsikomu pa morda niso dosegljive.« Poudariti velja, da so vsebine v MC Pekarna prosto dostopne in brezplačne, prav zato smo program obudili v času poletnih počitnic. Poleg že omenjenih aktivnosti bodo ideje in predloge za program lahko prispevali tudi udeleženci sami, s katerimi bo ekipa Pekoskopa redno komunicirala preko spletnih kanalov programa, kluba MC Pekarna in Društva IndiJanez. Tam bo za vsak teden sproti objavljen tudi spored aktivnosti. Razmišljamo pa tudi že, kako bo program izgledal jeseni, ko se dijaki vrnejo v šolske klopi, zato vabimo, da spremljate naše kanale za več informacij. 


Mladinske aktivnosti v MC Pekarna bodo v času poletnih počitnic potekale vsak dan od ponedeljka do petka med 10. in 15. uro. Escape room bo na sporedu vsako sredo, obvezna je predhodna prijava na pekoskop@gmail.com. Za več informacij o programu lahko pišete na omenjeni naslov, pokličete na številko 031 850 500 ali obiščete Facebook stran MC Pekarna oziroma profil pekoskop na Instagramu. Pomembnejše informacije bomo objavljali tudi na osrednjih kanalih društva. 


slika
Trenutno ni dogodkov
MC PekarnaVeč
Razstava: PREBUJANJE

petek, 12 apr. 2024 18:00

GUNS N' ROSES TRIBUTE (Hollywood Rose)

sobota, 11 maj. 2024 21:00

SEVENTH STATION, Mind Juice

četrtek, 16 maj. 2024 20:00

SERŠ Rock

petek, 17 maj. 2024 20:00

ĐOKO - To ti vračam, tvoje je

sobota, 18 maj. 2024 20:00

DENIS & DENIS

petek, 24 maj. 2024 21:00

The TIGER LILLIES

petek, 19 jul. 2024 20:00

Brutal Janez Fest 2024

sobota, 07 sep. 2024 18:00

NoviceVse

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene