Odprt razpis - Festival Scena 2015
Objavljeno dne: 13 februar 2015

Kulturno društvo Mladinski center IndiJanez in mariborski glasbeniki predstavljamo:

 

Festival Scena 2015
2., 3., 4. in 5. april 2015
Štuk, Maribor

Datum objave: 13. 2. 2015
Konec razpisa: 9. 3. 2015

 

 

 

Razpis za sodelovanje glasbenikov in glasbenih skupin na Festivalu Scena 2015

1. PREDMET RAZPISA

Kulturno društvo Mladinski center Indijanez izdaja razpis za sodelovanje mariborskih glasbenih skupin / glasbenikov na glasbenem Festivalu Scena, ki se bo letos odvijal aprila v Mariboru. V Mariboru in njegovi okolici smo namreč evidentirali že več kot sto delujočih bandov. Z razpisom jih pozivamo, da se prijavijo in s koncertom sodelujejo na festivalu. Na festival se lahko prijavijo tudi glasbene skupine, ki ne izvajajo izključno avtorske glasbe.

2. CILJ RAZPISA

Glasbeno ustvarjanje v Mariboru je pestro, bogato, živo in inovativno. Prav visoko število glasbenih ustvarjalcev in dejstvo, da večina omenjenih še vedno ustvarja v garažah in podobnih neobljudenih prostorih, ter tako ostaja javnosti neznanka, nas je spodbudilo, da s projektom, imenovanim Festival Scena, v prvi vrsti predstavimo sedanjo glasbeno sceno in njeno diverziteto ter da akterje povežemo in vzpodbudimo nova glasbenega sodelovanja in povezovanja.

3. PREDSTAVITEV FESTIVALA SCENA

Ideja Festivala Scena je nastala v želji, da glasbena kultura in raznolikost v Mariboru ostaneta prisotna in da se glasbena sfera v prihodnosti še naprej korenito razvija in zaznamuje prostor in čas na področju kulture. Ob tem smo si zadali cilj, da posodabljamo evidenco mariborskih skupin in samostojnih glasbenikov in tako poskrbimo za širši vpogled v smeri razvoja glasbe v lokalnem okolju. V okviru festivala Scena 2012 smo tako izdali prvi tovrsten katalog z osnovnimi podatki o glasbenikih in glasbenih skupinah, ki so del mariborske in okoliške glasbene scene.

Letošnji festival je šesti po vrsti. Ob udeležbi na odrih že bolj ali manj uveljavljenih skupin nam je poseben izziv motivacija tistih, ki zaradi različnih vzrokov – ni poguma ali možnosti nastopov – še niso nastopili pred širšim občinstvom.

Zaradi obsežnosti projekta in nerednim financiranjem organizator udeležencem ne bo mogel poplačati s honorarjem, obljubljamo pa nekaj, kar je za glasbeno sceno in glasbenike tudi pomembno in vredno, tj. kulturno-glasbeno izmenjavo v velikem obsegu in polno tehnično in logistično podporo pri nastopu. Organizator bo zagotovil osnovno glasbeno opremo, ozvočenje, profesionalne tehnike, lučkarje in vse ostalo, kar je potrebno za dobro izvedbo glasbenega nastopa. Nastope bomo snemali na večkanalni studijski snemalnik. Glasbene skupine bodo prejele večkanalne posnetke celotnega nastopa, prav tako pa jim bomo omogočili snemanje live-demo posnetkov. Za nekatere nastopajoče bodo to prvi profesionalni posnetki, ki jih bodo lahko uporabljali v promocijske namene.

Predvideni so 30 minutni nastopi udeležencev. Naša želja je, da bi v prihodnosti na festival povabili tudi že uveljavljene glasbene skupine in glasbenike oz. tiste, ki so v preteklosti zaznamovali lokalni glasbeni prostor, danes pa ne delujejo več. Tako bi vzpostavili nekakšno medgeneracijsko glasbeno druženje.

V štiridnevni festival bomo nastopajoče glasbene skupine umestili glede na žanr njihove glasbe in jih tako tematsko razdelili v različne sklope. Prvi dan festivala poteka okrogla miza, sledijo trije koncertni dnevi. Festival Scena bo za obiskovalce brezplačen.

Možne dodatne aktivnosti, ki so odvisne od uspešnosti prijave festivala na različne razpise:
- izdati zgoščenko Festivala Scena 2015 z izbranimi skladbami nastopajočih
- organizirati mrežo vadbenih prostorov v mestu
- izdelati katalog glasbenih skupin

4. POGOJI SODELOVANJA

Na razpis se lahko prijavijo glasbeniki / glasbene skupine iz Maribora in njegove bližnje okolice (20km).

5. RAZPISNI ROK

Razpis izide 13.2.2015 in se zaključi 9.3.2015 ob 12:00. Prijave, ki bodo prispele po navedenem roku ne bomo upoštevali.

6. PRIJAVA

7. OBVEŠČANJE O IZBORU

Po končanem razpisu bomo  naredili selekcijo, saj smo časovno omejeni in se vsi mariborski glasbeniki enostavno ne bodo mogli predstaviti.
O izboru nastopajočih vas bomo obvestili po elektronski pošti oz. na naveden kontakt.

8. INFORMACIJE V ZVEZI Z RAZPISOM

Za več informacij nam pišite na pisarna(afna)indijanez.si.

 

Kulturno društvo Mladinski center Indijanez
Ob železnici 16, Maribor

 

* Podpirajo nas: ŠOUM, Zavod ŠTUK, Mestna občina Maribor, Urad za mladino, Ministrstvo za kulturo *


slika
Trenutno ni dogodkov
SindianVeč
Trenutno ni dogodkov
MC PekarnaVeč
Brutal Janez fest 2022

petek, 12 avg. 2022 18:00

Luftamo: SITI HLAPCI z gosti

sobota, 03 sep. 2022 20:30

Luftamo: LEOPOLD I.

sobota, 10 sep. 2022 20:30

Iron Median (IRON MAIDEN tribute)

petek, 23 sep. 2022 21:00

Slon & Sadež

sobota, 01 okt. 2022 21:00

Kokosy

petek, 07 okt. 2022 21:00

The Tarantino Experience

petek, 21 okt. 2022 21:00

Curse of Instinct

sobota, 22 okt. 2022 21:00

NoviceVse

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene