Festival prostovoljstva v Mariboru 2022
Objavljeno dne: 25 maj 2022

V Mariboru se ta teden odvija Festival prostovoljstva. Festival je del Nacionalnega tedna prostovoljstva, ki letos poteka v tednu med 23. in 29. 5. 2022. Namen obeležitve, ki se v organizaciji Slovenske filantropije zgodi vsako leto v maju, je praznovanje prostovoljstva in poudarjanje njegove družbene vloge, kot tudi zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje.

V Mariboru dogodke organizira mreža prostovoljskih organizacij Prostovoljstvo v Mariboru (katere članica je tudi Društvo IndiJanez), ki jo koordinira Pekarna Magdalenske mreže Maribor. V okviru letošnjega festivala mreža organizira kar štiri dogodke, ki so namenjeni prostovoljskim organizacijam, prostovoljkam in prostovoljcem, pa tudi širši javnosti, tokratne vsebine pa so se osredotočiie predvsem na različne organiziranja prostovoljskega dela v nevladnih organizacijah in na vlogo prostovoljstva pri duševnem zdravju.

V sredo, 25. 5., se je na dvorišču Muzeja narodne osvoboditve Maribor zgodil osrednji dogodek festivala, pogovor z dr. Anico Mikuš Kos, upokojeno pediatrinjo in otroško psihiatrinjo, ki je pobudnica in predsednica Slovenske filantropije. Dr. Mikuš Kos se je posvetila otrokom in družinam v stiski, sprva kot zdravnica, specialistka, kot direktorica Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše v Ljubljani, v obdobju balkanskih vojn pa otrokom beguncem iz Hrvaške in Bosne in Hercegovine. Svoje znanje in zamisli o psihosocialni pomoči otrokom, žrtvam vojnega in povojnega nasilja, s seminarji ponesla na krizna območja: na Kosovo, v Čečenijo, Ingušetijo, Severno Osetijo, Moldavijo, Afganistan, Pakistan in Belorusijo.

Pogovora se je udeležilo tudi naše društvo. Dr. Mikuš Kos je spregovorila o svoji življenjski zgodbi in odraščanju v času druge svetovne vojne ter kako so izkušnje iz otroštva vplivale na njeno delo in prizadevanja za pomoč beguncem. Med drugim je bilo govora tudi o pomenu prostovoljstva za duševno zdravje, povezavi med prostovoljstvom in aktivizmom, vlogi države in drugih vidikih. 

 


slika
Trenutno ni dogodkov
MC PekarnaVeč
Razstava: PREBUJANJE

petek, 12 apr. 2024 18:00

SRD, ATER ERA, BRITOF

petek, 26 apr. 2024 19:00

DANSE MACABRE VIII.

sobota, 27 apr. 2024 20:00

GUNS N' ROSES TRIBUTE (Hollywood Rose)

sobota, 11 maj. 2024 21:00

SEVENTH STATION, Mind Juice

četrtek, 16 maj. 2024 20:00

SERŠ Rock

petek, 17 maj. 2024 20:00

ĐOKO - To ti vračam, tvoje je

sobota, 18 maj. 2024 20:00

The TIGER LILLIES

petek, 19 jul. 2024 20:00

Brutal Janez Fest 2024

sobota, 07 sep. 2024 18:00

NoviceVse

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene