THRASHFEST 2010: KREATOR, EXODUS, DEATH ANGEL, SUICIDAL ANGELS - thrash metal

Podrobnosti

 • četrtek, 16 december, 2010
 • | 19:00

PODROBNOSTI

 • Datum:

  četrtek, 16 december, 2010
 • Ura:

  19:00
 • lokacija:

  Cvetličarna, Ljubljana

Headlinerjev turneje, KREATOR, ni potrebno dodatno predstavljati, gre za enega najstarejših in največjih evropskih metal bendov, čigar začetki segajo v davno leto 1982. Pretežno thrashersko obarvani Nemci so skozi čas kombinirali death metal z ostalimi podzvrstmi, celo gothic stilom, pa vendar so se vselej vrnili k svojim thrasherskim koreninam, kjer se počutijo najbolj domače.
www.kreator-terrorzone.de
www.myspace.com/kreator

Tom Hunting, Kirk Hammett in Gary Holt so zasedbo EXODUS ustanovili leta 1982, takoj ko so našli pravega pevca, Paula Baloffa, ki je perfektno zaokrožil zasedbo. Naslednja leta so Exodus pridobili veliko pozornosti na mednarodni underground sceni in nenazadnje postali prepoznavni po vsem svetu. K njihovemu uspehu so v največji meri pripomogli eksplozivni nastopi v živo in inovativno pisanje komadov, ki so na sceno vnesli drugačnost. Exodus so med drugim navdušili tudi zasedbe kot so Metallica, Testament, Death Angel, Vio-lence. Leta 1983 je Kirk Hammett zasedno zapustil in se pridružil skupini Metallica. Zamenjal ga je Rick Hunolt. Paul Baloff je utrpel kap in 2. februarja 2002 preminil. Leta 2004 so kljub temu izdali album "Tempo Of The Damned". Uspeh slednjega je bil neverjeten, kljub vsemu pa so imeli v zasedbi Exodus resne line up probleme. Člane: Zetro, Rick Hunolt in Tom Hunting so zamenjali Rob Dukes, Lee Altus (Heathen) in Paul Bostaph (ex-Slayer). Z novo zasedbo je Exodus posnel neverjeten album "Shovel Headed Kill Machine".
www.exodusattack.com
www.myspace.com/exodus

Pet let po izdaji albuma "The Art Of Dying" in njegovega naslednika “Killing Season” bodo DEATH ANGEL izdali DVD, na katerem bosta dva koncerta, posneta v Nemčiji. Gre za koncert iz festivala "Rock Hard Festival" 2007 in klubski koncert v Adelsheim-u leta 2008. Na DVD-ju so se znašle tako stare klasike skupine Death Angel kot komadi, ki jih poznajo novi fani. Gre za prvi live DVD skupine Death Angel. Zdaj imate priložnost, da se sami prepričate, da so Death Angel bolj živi in dejavni kot kdaj koli prej.
www.deathangel.com
www.myspace.com/deathangel

SUICIDAL ANGELS imajo za seboj mnogo koncertov in festivalov, koncertirali so že skoraj po vsej Grčiji in Evropi. Oder so si delili z bendi, ki so že v osnovi zaznamovali njihovo glasbo; Tankard, Anvil, Napalm Death, Onslaught, Behemoth, Kreator, Celtic Frost, Nile.
www.suicidalangels.com
www.myspace.com/suicidalangelsgreece

REZERVACIJE CENEJŠIH VSTOPNIC: www.sindian-underground.com/tickets

Headlinerjev turneje KREATOR ni potrebno dodatno predstavljati, gre za enega nastarejših in največjih evropskih metal bendov, čigar začetki segajo v davno leto 1982. Pretežno thrashersko obarvani Nemci so skozi čas kombinirali med death metalom in ostalimi podzvrstmi, celo gothic stilom, pa vendar so se vselej vrnili k svojim thrasherskim koreninam, kjer se počutijo najbolj domače.

Zasedba:

Miland 'Mille' Petrozza – vokal, kitara
Sami Yli-Sirniö – kitara
Christian 'Speesy' Giesler – bas
Jürgen 'Ventor' Reil – bobni, vokal

Diskografija:
* Endless Pain (1985)
* Pleasure to Kill (1986)
* Terrible Certainty (1987)
* Extreme Aggression (1989)
* Coma of Souls (1990)
* Renewal (1992)
* Cause for Conflict (1995)
* Outcast (1997)
* Endorama (1999)
* Violent Revolution (2001)
* Enemy of God (2005)
* Hordes of Chaos (2009)

Tom Hunting, Kirk Hammett in Gary Holt so zasedbo EXODUS ustanovili leta 1982, takoj ko so našli pravega pevca, Paula Baloffa, ki je perfektno zaokrožil line up zasedbe. Naslednja leta so Exodus pridobili veliko pozornosti na mednarodni underground sceni in nenazadnje postali prepoznavni po vsem svetu. K njihovemu uspehu so v največji meri pripomogli eksplozivni nastopi v živo in inovativno pisanje komadov, ki so na sceno vnesli drugačnost. Exodus so med drugimi navdušili tudi zasedbe kot so METALLICA, TESTAMENT, DEATH ANGEL, VIO-LENCE. Leta 1983 je Kirk Hammet zasedno zapustil in se pridružil skupini METALLICA. Zamenjal ga je Rick Hunolt. Dve leti kasneje so izdali "Bonded By Blood", ki velja za brezčasno thrash metal klasiko. Malo pred izdajo drugega albuma "Pleasures Of The Flesh", leta 1987, je Baloff zapustil zasedbo. Zamenjal ga je Steve "Zetro" Souza (ex-LEGACY). Zadnja postava skupine in kemija med njimi je delovala, tako se je kreativnost zasedbe, z njo pa tudi uspešnost, stopnjevala. Z albumi kot so "Fabulous Disaster", "Impact Is Imminent", "Force Of Habit", "Good Friendly Violent Fun" in kompilacijo "Lessons In Violence" so Exodus še naprej izboljševali svoj stil, svojo glasbo pa prav tako promovirali s številnimi koncerti in turnejami, na katerih so sodelovali z zasedbami kot PANTERA, ANTHRAX, MOTÖRHEAD, BLACK SABBATH, METALLICA, MEGADETH... 1992 so Exodus razpadli. Leta 1996 so se za kratek čas (do leta 2001) ponovno združili. Paul Baloff je utrpel kap in 2. februarja 2002 preminil. Leta 2004 so kljub temu izdali album "Tempo Of The Damned". Uspeh slednjega je bil neverjeten, a kljub temu so imeli v zasedbi Exodus resne line up probleme. Člane: Zetro, Rick Hunolt in Tom Hunting, so zamenjali Rob Dukes, Lee Altus (HEATHEN) in Paul Bostaph (ex-SLAYER). Z novo zasedbo je Exodus posnel neverjeten album "Shovel Headed Kill Machine". Exodus zase pravijo, da je njihov cilj upirati se času, kljubovati letom, z željo, da bo vsak naslednji album bolj besen, bolj divji in bolj hrupen.

Zasedba:

Rob Dukes – vokal
Gary Holt – kitara
Lee Altus – kitara
Jack Gibson – bas
Tom Hunting – bobni

Diskografija:
Bonded By Blood 1985
Pleasures Of The Flesh 1987
Fabulous Disaster 1989
Impact Is Imminent 1990
Good Friendly Violent Fun (live) 1991
Lessons In Violence (compilation) 1992
Force Of Habit 1992
Another Lesson In Violence (live) 1997
Tempo Of The Damned 2004
Shovel Headed Kill Machine 2005
The Atrocity Exhibition (Exhibit A) 2007
Shovel Headed Tour Machine 2010
Exhibit B: The Human Condition 2010

Pet let po izdaji albuma "The Art Of Dying" in njegovega naslednika “Killing Season” bodo Death Angel izdali DVD, na katerem bosta dva koncerta, posneta v Nemčiji. Gre za koncert iz festivala "Rock Hard Festival" 2007 in klubski koncert v Adelsheim-u leta 2008. Na DVD-ju so se znašle tako stare klasike skupine Death Angel kot komadi, ki jih poznajo novi fani. Gre za prvi live DVD skupine Death Angel. Zdaj imate priložnost, da se sami prepričate, da so Death Angel bolj živi in dejavni kot kdaj prej.

Zasedba:
Mark Osegueda - vokal
Rob Cavestany - kitara
Ted Aguilar - kitara
Dennis Pepa - bas
Andy Galeon - bobni

Diskografija:
The Ultra Violence 1987
Frolic Through the Park 1988
Fall From Grace 1990
Act III 1990
The Art Of Dying 2004
Killing Season 2008
Sonic German Beatdown 2009

Suicidal Angels imajo za seboj mnogo koncertov in festivalov, koncertirali so že skoraj po vsej Grčiji in Evropi. Oder so si delili z bendi, ki so že v osnovi zaznamovali njihovo glasbo; Tankard, Anvil, Napalm Death, Onslaught, Behemoth, Kreator, Celtic Frost, Nile. Lanskega marca so Suicidal Angels znova zasedli studio in posneli svoj drugi album “Sanctify The Darkness”. Istočasno so se udeležili t.i. ROCK THE NATION Award 2009, v organizaciji Nuclear Blast Records in Boomer Entertainment. Prav tako so sodelovale evrospke revije kot so METAL HAMMER, TERRORIZER UK, ROCK TRIBUNE B, SCREAM NO, METALLIAN F, SPARK CZ. SUICIDAL ANGELS so bili izbrani kot zmagovalci med 1200 prijavljenimi bendi. Tako so postali del te največje neodvisne metal založbe Nuclear Blast Records in booking agencije Rock The Nation.

Zasedba:
Nick - vocal, kitara
Panos - kitara
Angel - bas
Orfeas - bobni

Diskografija:
Bloodthirsty Humanity 2004
Armies Of Hell 2006
Eternal Domination 2007
Sanctify The Darkness 2009


slika


Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene