POWER OF METAL: Symphony X (co-HL), Nevermore (co-HL), Psychotic Waltz, Mercenary, Thaurorod

Podrobnosti

 • četrtek, 10 marec, 2011
 • | 18:00

PODROBNOSTI

 • Datum:

  četrtek, 10 marec, 2011
 • Ura:

  18:00
 • lokacija:

  Cvetličarna Mediapark, Ljubljana

Predstavljamo co-headline turnejo, ki bo poskrbela za hitrejše bitje srca vseh ljubiteljev metala. Privrženci čistega, melodičnega, progresivnega, tradicionalnega in modernega metala imajo razlog, da zamahnejo s pestjo v zrak, saj bodo prejeli zasluženo dozo metala. Power of Metal vam predstavlja co-headline turnejo skupin Nevermore in Symphony X, na odru pa se jima bosta pridružila še Psychotic Waltz in Thaurorod.

SYMPHONY X

Symphony X je ameriška progresivna metal skupina iz mesta Middletown, New Yersey, ki jo je ustanovil kitarist Michael Romeo. Njihova albuma The Divine Wings of Tragedy in V: The New Mythology Suite sta jih umestila med elito progresivne metal skupnosti.

Symphony X (1994 )
The Damnation Game (1995)
The Divine Wings of Tragedy (1997)
Twilight in Olympus (1998)
Prelude to the Millennium (1999)
V: The New Mythology Suite (2000)
The Odyssey (2002)
Paradise Lost (2007)

NEVERMORE

Za skupino Nevermore lahko brez pomislekov trdimo, da spada med metalske legende. Skozi leta so oblikovali svojevrsten zvok, ki zajema skoraj vsak element metalskega kozmosa. V zvoku skupine Nevermore najdemo progresivne glasbene elemente, zahtevna besedila in udarno moč klasičnega thrash metala.

Skupino Nevermore, ki je zadnji album »This Godless Endeavor« izdala leta 2005, štejejo med največje velikane metala. Sledila je dvoletna turneja, ki je bila dokumentirana na DVD-ju »The Year Of The Voyager«. Aktualni album, »The Obsidian Conspiracy«, je skupina izdala pet let po izdaji prejšnjega albuma, vendar čakanje ni bilo zaman.

»The Obsidian Conspiracy« je produciral Peter Wichers, ki je pred tem produciral solo album »Praises To The War Machine« pevca skupine Nevermore, Warrela Danea. Andy Sneap, dolgoletni prijatelj skupine Nevermore, je poskrbel za brezhiben mastering albuma. Dizajn naslovnice albuma je skupina zaupala Travisu Smithu, ki je pred tem sodeloval že s skupinama Opeth in Amorphis. Z dizajnom mu je uspelo zajeti temačen značaj albuma. Pri poslušanju albuma ugotovimo, da gre za najkompleksnejšo izdajo doslej, albuma prepriča s kompliciranim spletom različnih melodij, odlično tehniko in metalskimi himnami. Kitarist Jeff Loomis briljira z udarnimi rifi in vrtoglavimi soloti, pevec Warrel Dane pa z najintenzivnejšim petjem doslej.

Skupina Nevermore je nastala v začetku devetdesetih. Skupino so osnovali pevec Warrel Dane, basist Jim Sheppard, kitarist Jeff Loomis in bobnar Mark Arrington, ki ga je kasneje zamenjal Van Williams. Skupina je do danes posnela sedem albumov, koncertirala po vsem svetu in se zasidrala v srceh metalcev. Na turnejah je nastopala z zvenečimi imeni kot so Megadeth, In Flames, Disturbed, Arch Enemy, Dimmu Borgir, Children Of Bodom in mnogimi drugimi. Z albumom »The Obsidian Conspiracy« pa skupina ponovno dokazuje, da se še vedno nahaja na vrhu metalskega gibanja.

Nevermore (1995)
The Politics of Ecstasy (1996)
Dreaming Neon Black (1999)
Dead Heart in a Dead World (2000)
Enemies of Reality (2003)
This Godless Endeavor (2005)
The Obsidian Conspiracy (2010)

PSYCHOTIC WALTZ

Skupina je nastala leta 1986 v El Cajon v Californiji, ko je mlad kvintet pričel s preigravanjem progresivnega metala. Kitarista Dan Rock in Brian McAlpin, ki sta skupaj zaključila srednjo šolo, sta takrat že ustvarjala lastne rife, ki sta jih vključevala v vedno večje kompozicije. Kasneje se jima je pridružil bobnar Norm Leggio in basist Ward Evans, takrat še srednješolca. Med skladbe, ki jih je napisal mlad kvartet, spadajo »Spiral Towers«, »Ashes« in »Hanging on a String«.

V tem času je začel z ustvarjanjem tudi Danov in Brianov prijatelj, Buddy Lackey (kasneje poznan kot Devon Graves). Buddy je napisal akustično balado »I Remember«, ki je pritegnila pozornost kvarteta. Buddya je v skupino povabil skupni prijatelj, novoustvarjena skupina pa je takoj začela z delom.

A Social Grace (1990)
Into the Everflow (1992)
Mosquito (1994)
Bleeding (1996)

MERCENARY

Po napornih mesecih pisanja pesmi in turnej po Evropi, ki je vključevala headline turnejo po evropskih klubih, se je skupina jeseni 2007 končno odločila, da posname nov album, ki je nasledil album »The Hours That Remain« iz leta 2006 (nagrajen za naboljši metalski album na Danskem). Takoj po končani turneji se je skupina skupaj s producentom Jacobom Hansnom zaprla v studio. Rezultat dela v studiu je album »Architect Of Lies«, ki je njihov najbolj spontan album doslej. Skupina je uspela uravnotežiti melodične in temačne glasbene elemente.

Poleti 2007 je šestčlanska skupina nastopala na zelo odmevnih festivalih, med njimi Bang Your Head in Graspop. 2008 so nastopali na Wacken Open Airu in Metal Campu ter bili predskupina skupini Megadeth. Video »My World is Ending« se je pojavil na danskih mainstream lestvicah, kjer se je držal tri tedne.

Odkar sta se skupini leta 2002 pridružila pevec Mikkel Sandager in njegov brat, klaviaturist Morten, je skupina doživela razvoj v glasbenem žanru in se od death/thrash metala približala bolj melodičnemu stilu. Pesmi »Bloodsong« in »Death Connection« sta odličen odraz spremembe stila. Pesmi »Isolation« in »Embrace The Nothing« pa pokažeta na odličen občutek članov skupine za melodične in melanholične glasbene elemente. Na albumu »Architect of Lies« je zasedbo popestril dodaten vokal (Rene), ki je dopolnil Mikkelov glas. Album je produkt bolj organske in odprte produkcije, ki dopušča več prostora za posamezne inštrumente, kot celota pa je glasba skupine Mercenary še vedno trda.

First Breath (1998)
Everblack (2002)
11 Dreams (2004)
The Hours that Remain (2006)
Architect of Lies (2008)
 

THAUROROD

Skupina Thaurorod je nastala leta 2002. Na pomembnem in uglednem natečaju glasbenih skupin »Ääni ja Vimma« v Helsinkih so se izmed dvestotih skupin uvrstili med najboljših deset. Sledil je EP s tremi skladbami, kasneje pa še »Morning Lake«, ki je postal uspešnica v underground sceni na Japonskem. Leto 2008 je bilo za skupino zelo uspešno, s pevcem Markkom Kuikko pa se je začel razvoj skupine. Emil Pohjalainen, soustanovitelj in kitarist skupine, spada kljub mladosti med kitarske mojstre. Glasbeno se skupina Thaurorod giblje v krogu skupin kot so Sonata Arctica, Stratovarius in Dragonforce, kljub temu pa ostaja zvesta lastnemu stilu, ki je s tehničnega vidika na visokem nivoju. Odlične klaviature in Kuikkov vokal, kitarski soloti in božanske melodije uvrščajo mlado skupino med najboljše Newcomerje. So nova zvezda na metalskem nebu.

Nov album »Upon Haunted Battlefields« je produciral Mika Jussila v studiu Finnvox, naslovnico je oblikoval Ken Kelly, ki je sodeloval že s skupinami Kiss, Manowar in Rainbow. Album je pri NoiseArt Records izšel 24. septembra 2010, kmalu zatem pa so se člani odpravili na turnejo po Evropi s skupino Sabaton. V letu 2011 nas bo skupina obiskala na Power of Metal turneji, kjer se bo lahko dokazala.

Upon Haunted Battlefields (2010)
 

Vstopnina:

R: Sindian/reservations: 23 €
E: Eventim: 25 €
O: Showday: 29 € (without reservation)


slika


Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene