Otvoritev Razgibane šole

Podrobnosti

 • ponedeljek, 30 november, 2020
 • | 10:00
 • Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Slovenija
Priporočamo

PODROBNOSTI

 • Datum:

  ponedeljek, 30 november, 2020
 • Ura:

  10:00
 • lokacija:

  facebook.com/indijanez

Razgibana šola je projekt Društva IndiJanez in številnih izvajalcev športnih programov, ki bodo poskrbeli za vodeno telesno vadbo za otroke, ki se šolajo od doma. Pozivajo vse šole in starše, da otroke vključijo v brezplačno obšolsko online aktivnost, ki bo prav prišla tudi staršem in širši javnosti. Namigi v javnosti, da je telesna dejavnost mladih med šolanjem od doma zanemarjena, so odslej odveč.

»Ideja Razgibane šole je nastala ob spremljanju javne diskusije o pomanjkanju vodene telesne aktivnosti za otroke, ki se šolajo od doma. V nekaj dneh smo se povezali z izvajalci in veseli smo, da bomo lahko pomagali pri rekreaciji na daljavo.« pove Ramiz Derlić, predsednik Društva IndiJanez

Telesna dejavnost ima mnogo pozitivnih učinkov na naše telo. Eden izmed teh je tudi, da se dobro počutimo in se lažje spopademo z različnimi situacijami. Še kako pomembno pa je gibanje pri otrocih - za njihov boljši telesni in čustveni razvoj.

 

OD PONEDELJKA, 30. 11. 2020 NAPREJ - VODENA VADBA V ŽIVO, VSAK ŠOLSKI DAN OB 10.00

 

Šole trenutni šolski načrt z večino predmetov dobro izvajajo, pri telesni vadbi pa bo v domove vskočil projekt Razgibana šola. Vsem učencem in dijakom bodo med poukom na razdaljo omogočili v živo vodeno telesno dejavnost z različnih področij: splošna telesna vadba, vadba za smučarje, ples, borilne veščine, gimnastika, joga in še kakšno. Vaje bodo dovolj enostavne, da ni potrebna predhodna telesna pripravljenost.

Vsak dan bo namenjen 20-minutnemu odklopu od šolskih obveznosti, kjer se bodo udeleženci lahko sprostili in naredili nekaj dobrega za svoje telo. Vaje bodo preko predvajanja v živo v obliki vodene TV oddaje (Youtube in Facebook stream) iz svojih dvoran oz. doma predstavljali strokovnjaki na svojih področjih. Osnovne in srednje šole, ki se bodo pridružile našemu projektu, bodo svojim učencem in dijakom poslale povezavo, preko katere se bodo povezali in se skupaj razmigali.

»Mladim bi želeli približati, da je tudi krajša dnevna vadba odlična in enostavna za njihovo dobro počutje. Da za takšne aktivnosti ne potrebujejo najnovejših športnih copat in rekvizitov pač pa motivacijo in voljo. Za slednje bomo zagotovo poskrbeli mi.« Sanja Marić, mladinska delavka v društvu IndiJanez

Prenos v živo (in kasneje ogled posnetkov) bo brezplačen in prosto dostopen tudi za vse, ki jih zamika dopoldanska rekreacija. Dejavnosti bodo potekale med samim poukom na daljavo, od ponedeljka do petka ob 10. uri, vsi posnetki pa bodo na spletu tudi za zamudnike.

Prenosi bodo potekali na naslednjih povezavah:

Organizatorji so k izvedbi povabli priznane in strokovno usposobljene trenerje in organizacije: Smučarska šola Ilke Štuhec, Športni center Barada, Center plesa Maribor, Core TM in Športno društvo Studenci.

NAPOVEDNIK RAZGIBANE ŠOLE

1. TEDEN  - 30.11. - 4.12.2020

 • PONEDELJEK, 30.11. – vadba s Smučarsko šolo Ilke Štuhec
 • TOREK, 1.12. – vadba s športnim centrom Core TM
 • SREDA, 2.12. – vadba s športnim centrom Barada
 • ČETRTEK, 3.12. – vadba s Športnim društvom Studenci
 • PETEK, 4.12. – plesna vadba in otroška joga s Centrom plesa Maribor
 •  

*izvajalci bodo v prihajajočih tednih po dnevih ostali isti, razen v primeru sprememb.


slika


Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene