Koncert: KORPIKLAANI, METSATÖLL, AVVEN

Podrobnosti

 • sreda, 20 februar, 2013
 • | 20:00

PODROBNOSTI

 • Datum:

  sreda, 20 februar, 2013
 • Ura:

  20:00
 • lokacija:

  Štuk, Maribor

-----
Ticket price - sale only on the box office:
If you make reservation: 18 EUR
If you don't have reservation: 22 EUR

Box office: 19.00
Doors: 19.00
Start: 20.00

End: 24.00

Venue info: http://stuk.org/content/location

Reservations on www.sindian-underground.com. Klik on REZERVACIJA to make reservation for up to 5 tickets per 1 email
-----

 

Korpiklaani naznanjajo turnejo po Evropi

Vračajo se tja kjer so nekoč začeli, v Maribor!

 

Kmalu po zaključku slavne turneje Heidenfest 2012, na kateri so nastopali s skupino Wintersun, se bodo nemirni finski folk metalci Korpiklaani znova podali na pot. Januarja in februarja 2013 se bodo odpravili na obsežno zvezdniško turnejo, v sklopu katere bodo na evropskih odrih igrali svoje klasike kot tudi predstavili očarljive melodije z njihovega zadnjega albuma „Manala“ (izdan 3. avgusta 2012). Na turneji jjih bodo spremljali estonski folk metalci Metsatöll. Pograbite bakle v roke in se pridružite skupini Korpiklaani na nepozabnem izletu v podzemlje – kraljestvo mrtvih.

 

Z rezervacijo: 18 EUR
Brez rezervacije: 22 EUR
Prodaja samo na dan dogodka.


Blagajna: 19.00
Pričetek: 20.00

 

KORPIKLAANI:

 

Skupina je bila ustanovljena leta 1993, najprej kot Shamaani Duo in pozneje kot Shaman. Leta 2003 so se preimenovali v Korpiklaani, kar je odraz sprememb v zvrsti in angleških besedil (in kot pravi Jonne Järvelä, da jih ne bi zamenjevali z Shaman), čeprav so njihova besedila od četrtega albuma naprej večinoma v finskem jeziku. „Korpiklaani“ v finščini pomeni „Klan divjine“.

Formed in 1993, first as Shamaani Duo and later as Shaman. The name was changed to Korpiklaani in 2003 to reflect the band's change in direction and English lyrics (and according to Jonne Järvelä also to avoid confusion with Shaman), though since their fourth album they have been writing mostly in Finnish. "Korpiklaani" is Finnish for "Clan of the Wilderness".

www.korpiklaani.com

Kako je bilo davnega leta v Mariboru:

 

 

 

METSATÖLL:

 

Skupina je začela delovati februarja 1999. Ustanovni člani so bili Markus, Faktor in Andrus. Skupina je preigravala epic metal, z manjšim vplivom estonske folklore. Ko se jim leta 2000 pridruži Lauri „Varulven“, se folk vpliv še poveča, saj Lauri igra različne tradicionalne estonske instrumente. Pred tem, se jim je občasno pridružil na odru.

Metsatöll started in February 1999 as a three piece (Markus, Faktor, Andrus) playing epic metal with a little influences from the estonian folklore. The joining of Lauri "Varulven" in 2000 has broadened the folk influences since the new member was capable of playing various traditional estonian instruments. He had formerly joined the band on stage in a few occasions.

www.metsatoll.ee

 

AVVEN

Avven so svojo pot začeli leta 2003 ter se že v samem začetku posvetila ustvarjanju lastne, avtorske glasbe, ki so jo v pozdrav inspiraciji poimenovali “ROCK VZHODA”.
Februarja 2005 se Avven prvič odpravi v studio. Na njihovem prvem albumu Panta Rhei so predstavili enajst skladb, enajst zgodb o junakih in pogumu, o veselju in žalosti, o nasprotjih, ki porajajo vprašanja. Album z naslovom Panta Rhei po dolgem zorenju končno ugleda luč sveta v septembru 2006. leta ter v javnosti naleti na izvrstne kritike. Avven v istem letu nastopijo tudi na mednarodnem glasbenem tekmovanju Newcomer  v Grazu (Avstrija), kjer v konkurenci 105 evropskih skupin v finalu dosežejo skupno 4. mesto.

Po koncertni turneji, ki zajame vso Slovenijo, se Avven ponovno posvetijo ustvarjanju, saj želijo naprej, še više. Po dveh letih medijskega mirovanja v letu 2010 izdajo dva povsem nova singla, ki že napovedujeta novi album. Skladbi Ros in Zmaji jih ponovno izstrelita na radijske valove ter privabita veliko število novih privržencev. V aprilu 2011 Avven odprejo novo poglavje z izdajo novega albuma Kastalija.

Kastalija prinaša 10 novih avtorskih skladb, ki jih označuje osnovna usmerjenost skupine v svet fantazije, pravljic in čudežev. Album je v celoti posnet v studiu Ork, delo producenta pa je tokrat odlično opravil Matej Režek. K studijskemu albumu tudi tokrat Avven povabijo kar nekaj glasbenikov. Na albumu lahko slišite godalni kvartet, fanfare, piščali, spremljevalni zbor in seveda obsežno paleto različnih ljudskih inštrumentov. Ime Kastalija je vzeto iz grške mitologije ter označuje izvir, h kateremu so ljudje hodili po navdih, Avven pa so na albumu uspeli združiti in izraziti vse, po čemer so prepoznavni – čarobne ljudske melodije, močno rock ozadje ter na trenutke šaljiva razigranost. Avven so torej visoko na krilih, kar vedno znova potrdijo tudi njihovi živi nastopi.

 


slika


Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene