Koncert: AMORPHIS (Fin), Orphaned Land, Ghost Brigade

Podrobnosti

 • sobota, 20 november, 2010
 • | 19:30

PODROBNOSTI

 • Datum:

  sobota, 20 november, 2010
 • Ura:

  19:30
 • lokacija:

  Cvetličarna, Ljubljana

Po veliki in uspešni vrnitvi z novim pevcem po imenu Tomi Joutsen in s fantastičnim albumom "Eclipse" leta 2006, so Amorphis ustvarili še eno temno in dovršeno mojstrovino: “Skyforger”. Še enkrat več so prodrli globoko v finsko narodno pripoved. Odlične vokale med čisto melodijo in močnim kruljenjem zaokrožujejo še čudovite ljudske melodije. "Skyforger" postreže s pesmimi krasna 'Sky Is Mine', z ganljivim singlom `Silver Bride`in razburljivo 'Majestic Beast'. Močan in energičen, a tudi nežen album, poudarja status skupine Amorphis kot ene najbolj vidne in izrazite rock zasedbe.
www.amorphis.net

Orphaned Land
Gre za zasedbo iz Izraela, ki je verjetno edina ali vsaj ena redkih, ki je uspela v svojem okolju in okoli sebe zbrala tako muslimane kot arabce. Ravno dejstvo, da prihajajo iz Izraela, kjer se nadaljujejo politične in vojaške napetosti, pa jim otežuje koncertiranje na domačih tleh. Njihov zadnji, četrti album “The Never Ending Way Of ORwarriOR” je opus, ki je zahteval pet let trdega dela. Gre za epski manifest, onstran politike in religije.
www.orphaned-land.com

Finska zasedba Ghost Brigade se je formirala leta 2005 in leta 2007 izdala svoj prvi album "Guided By Fire", za katerega si niti mislili niso, da jih bo popeljal na popotovanje, na katerem so se znašli. Beseda o zasedbi se je začela hitro širiti, album je dobil ogromno pozitivnih odzivov in zasedba je začela dobivati vedno več priložnosti za nastopanje na velikih, pomembnih festivalih. Zdaj so izdali nov album "Isolation Songs", ki je njihovo glasbo prenesel še na višjo raven.
www.ghostbrigade.net

REZERVACIJE VSTOPNIC: www.sindian-underground.com/tickets

PREDPRODAJA VSTOPNIC: Štuk, Klub MC - Pekarna, Trgovine KULT (MB- Glavni trg 23), Petrolovi servisi Big Bang, 3Dva Trafike, Kompas in ostala eventimova prodajna mesta. Internet: www.eventim.siwww.koncerti.netwww.vstopnice.com Telefonska naročila: 01 420 5000.

Amorphis so nastali leta 1990, v začetku so preigravali death metal, na kasnejših albumih pa so vključevali progressive metal, heavy metal in folk metal. Vse bolj so ideje za svoja besedila črpali iz Kalevale, finske epske pesnitve. Na jesenski turneji nam bodo predstavili tudi svoj zadnji, zelo uspešni album Skyforger, ki je izšel lansko leto. 'Skyforger' je tako epski, vsrkajoč in svečan, kot pripovedi na katerih je osnovan. Amorphis so dosegli nove višave, za njih nebo ne predstavlja meje, ampak samo začetek novega potovanja.

Orphaned Land: vokalist Kobi Farhi pravi, da so rojeni v tragedijo domače regije vedno bili predani delati harmonijo med konflikti, glasbena nebesa na zemlji, tango med Bogom in Satanom. Tako so tudi na zadnjem albumu spretno kombinirali Hebrejščino in Arabščino. Jordanijec, specializiran za pismenke, je združil pisavo, črke iz Hebrejščine in Arabščine, ter s svojo umetnostjo ustvaril simbol miru. Enako velja za fotografije benda, ki so bile posnete kot sinergija treh religij, ki verujejo v istega Boga, a kljub temu se pripadniki religij med seboj že stoletja prerekajo, ubijajo, v imenu Boga, pravijo, ob tem pa sveto zemljo pretvarjajo v osirotelo. Idejo o povezanosti in združitvi so člani zasedbe iz svojega življenja prenesli v glasbeno ustvarjanje. Rezultat je nor, a obenem tudi čudež, saj na koncertih zasedbe Orphaned Land židovski fani pojejo v arabščini, muslimanski fani pa v hebrejščini. Zaiskrila so se posebna in pogumna prijateljstva. Album “The Never Ending Way Of ORwarriOR” predstavlja glasbeno potovanje upanja v deželah vojn, ustvarja nebesa na zemlji, gradi novi Jeruzalem. Orphaned Land so v studiu preživeli preko 600 ur, sodelovali z Arabskim orkestrom iz Nazareta, uporabili večjezikovne vokale (angleško, hebrejsko, arabsko...), nešteto orientalskih kot tudi drugih tradicionalnih inštrumentov... Rezultat je eden najbolj raznolikih in atmosferskih albumov v svetu glasbe.

http://amorphis.net/


slika


Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene