EPICA + supports

Podrobnosti

 • četrtek, 31 marec, 2011
 • | 19:30

PODROBNOSTI

 • Datum:

  četrtek, 31 marec, 2011
 • Ura:

  19:30
 • lokacija:

  Cvetličarna, Ljubljana

 

EPICA

Nizozemska zasedba EPICA spominja na magični mit. Njihov čaroben miks klasične glasbe, gotskega in težkega metala bi lahko bil soundtrack fantazijske epohe. Na vrhu vsega je tukaj še prečudovit glas pevke Simone Simons, ki vas bo začaral.

»Design Your Universe« je peti album seksteta, gre za album, ki presega meje in zaradi katerega boste zadihali počasneje. EPICA še nikoli ni zvenela tako intenzivno, unikatno in raznoliko. Pisec besedil Mark Jansen je presegel lastne meje in predstavil najbolj zrel in udaren album današnjega časa.

Epica so že velike zvezde, saj je  njihov prejšnji studijski album »The Divine Consipracy«  bil uvrščen na vrsto lestvic v njihovi domovini, Švici in Nemčiji. Po uspešni evropski turneji v letu 2010 in obisku skupine v Združenih državah in Kanadi so nas  obiskaliv marcu.

 

Supports:

INFIDIA
Zgodbo o Infidii sta začela ustanovna člana Andrej in Sašo, ki sta uspela okoli sebe zbrati glasbenike, ki bi lahko oblikovali zgodbo o Infidii. Bandu so se kmalu pridružili Nejc na basu, nato pa še Uroš na kitari in malo kasneje Katja na klaviaturah. S prihodom vokalistke Tine so se ideje začele realizirati s svetlobno hitrostjo. Zasedba je precej hitro našla skupni zagon in kmalu jih je bilo videti na različnih koncertnih odrih po Sloveniji. Začeli so ustvarjati svoje avtorske komade in sproti ustvarjali in oblikovali glasbo, ki najbolje predstavlja zasedbo in njihove smernice glasbenega razvoja.

V januarju 2007 tako posnamejo svoj prvi EP z naslovom » Led by the Light«, ki prejme ogromno pozitivnih kritik tako doma, kot tudi v tujini s strani oboževalcev in medijev. Odličen odziv je samo še zadnja potrditev, ki skupino prepriča, da je čas za debitantski album.

Z Mihom na basu, ki zamenja Nejca se skupina poda v studio in tako leta 2009 dokonča svoj debitantski album »Reflections«.

 

APERION
Skupina Aperion odkriva nove dimenzije uporabe klasičnih inštrumentov, s pomočjo katerih na temeljih sicer trših ritmov gradi klasične harmonije. Unikatna arhitektura zvokov se v najboljši luči predstavi na koncertnih odrih, ko se ob bok standardni rock zasedbi enakopravno postavijo flavta, čelo in viola. Sopran kot glavni vokal, dramatični didgeridoo, kostumografija, svetlobni efekti in gosti na odru (npr. sodobni plesalci, orkester, bruhalci ognja) še poudarijo pridih teatralnosti. Aperion tako predstavlja močnega odrskega izvajalca, kar potrjujejo številna priznanja in nagrade iz domačih kot tudi tujih glasbenih tekmovanj.

Po osmih letih urjenja na koncertnih odrih se je 8 članska zasedba odločila za izdajo svojega prvenca. V iskanju ravnovesja med klasičnimi harmonijami in ostrino sodobnega zvoka so se uglasbile misli o večni bitki med dobrim in zlim ter zapisale v obliki albuma Act of Hybirs.

http://www.aperion.org

 

Vstopnina

(P) Predprodaja Sindian (Kult, MC): 20 EUR
(R) Predprodaja Eventim / rezervacije: 21 EUR
(O) Na dan koncerta: 25 EUR


slika


Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene