Category: Events

V okviru kulturnega društva je pričela z delovanjem lutkarska skupina, ki povezuje mlade z željo po drugačnem delovanju na tem področju. Z lutkovnimi  predstavami bodo mladi poskušali razbijati stereotipne vloge junakov v klasičnih zgodbah kot so na primer stereotipne vloge o spolih (pogumen in pameten junak reši lepo princesko) ali povezovanje videza in osebnosti (zlobna in grda čarovnica).

Namen lutkovnih delavnic je oblikovati vrednotno obogatene predstave, s katerimi želijo mladi lutkarji razbliniti zasidrana mišljenja in ustvariti vzpodbuden vzgojno-izobraževalni moment s težnjo k nematerialnosti. Ob vsem tem pa se seveda še zabavati in širiti svoja obzorja ter spretnosti, saj celoten koncept sloni na ideji “naredi sam”. Znotraj skupine se bodo tako ob samih zgodbah oblikovale tudi lutke in scenografija.

Lutkarska skupina že pripravlja svojo prvo predstavo, ki bo namenjena predvsem mladostnikom ter vsem, ki ohranjajo otroka v sebi. Skupina zaenkrat združuje manjše število mladih, med katerimi so nekateri že izkušeni v lutkarstvu, spet drugi so še čisti novinci. Medse pa prijazno vabijo še koga, ki se najde v zapisanem.

 _mg_8575 _mg_8571 _mg_8567 _mg_8561 _mg_8557_mg_8556